top of page
thorvaldsens plads-2.jpg

Skoler

Demokratiets Dag er en unik mulighed for elever og studerende af komme tæt på beslutningstagere, organisationer og samfundets grundpiller på Slotsholmen. Oplev og få historierne om Slotskirken, Kongelige Lokaler, Højesteret, Folketinget og Statsministeriet samt Dansk Erhverv. Det er gratis og der er guider undervejs. Desuden kan elever med QR kode få baggrunden for Demokrati Ruten. Ruten er velegnet til samfundsfag, religion, filosofi, dansk samt historie. 

DD rute DD - start og rute nr. (1).jpg
Map

Hele opsætning er til elevernes læring om demokratiets funktioner, strukturer og det regelsæt der vil udfoldes i de skønne kulturelle kulisser der omgiver Christiansborg og Slotsholmen.


Jeres elever vil få en fysisk rundtur, der fører dem igennem samfundets og historiens fundament – Unikt samlet på 500 meters gang.

Forbi Slotskirken der repræsenter enevælden.


Ind til Prins Jørgens Gård, hvor der vil ca. 5o meters afstand mellem den Lovgivende, Udøvende og Dømmende magt, udtænkt af Motriqu i 1738.

De Kongelige Repræsentationslokaler, Det Kongelige Festkøkken og De Kongelige Stald vil være gratis åben for omvisning / introduktioner til skoler i begrænset omfang til 8 gratis guide tur mod forud bookning på email christiansborg@natmus.dk


Eleverne vil få mulighed for at kombinere turen med QR koder der hver for sig vil for fortælle om den historiske rundtur på i form af QR.  Eleven vil få mulighed får indlæring gennem multiple-choice i 3 sværhedsgrader. Bland besvarelserne vil der blive trukket lod for billetter til Tivoli.


Har du / I nogle spørgsmål så hold jer ikke tilbage.

For vores organisation tilpasning må i gerne skrive om i kommer – Stor tak.

 

Hvem er Demokratiets Dag?

Foreningen Demokratiets Dag er arrangør i samarbejde med Christiansborg, Københavns Kommune, Slots- og Kulturstyrelsen samt Kongehuset og samtidig med FN's internationale dag den 15. september 2023 Tema: Styrkelse af den næste generation  https://www.un.org/en/observances/democracy-day

Yderligere information på – info@demokratietsdag.dk

bottom of page